Tomislav Cvitanušić je proglašen Muškarcem godine 2016. Nakon godinu dana pripreme i rada na projektu Izbora muškarca godine 2016., gdje je tim od petnaest članova žirija i redakcije SNL-a pomno pratio ličnosti iz jedanaest kategorija i nagradio one koji su to zaslužili.

«Jednom prilikom Tomislav nam je kazao kako bi sebe opisao kao osobu koja želi stalno da bude u procesu učenja i ovladavanja novim vještinama, i da to ne moraju biti samo sportske vještine, nego i vještine koje nam pomažu da bolje razumijemo druge, svoju okolinu a i samoga sebe. Rekao nam je kako misli  da jedino izlaskom iz “zone” u kojoj se osjećamo ugodno možemo spoznati nove stvari i otkriti puno toga o nama samima, te biti na jednom uzbudljivom putovanju kroz život.», kazao je urednik SNL-a , Sanel Hadžić.

«To je bio jedan od razloga što smo ga nastavili pratiti kroz njegov rad, postignuća i interese, gdje smo se uvjerili u jedan sveobuhvatni uspjeh, ljudski prije svega. Mnogi su pisali o njemu i divili se njegovoj humanosti na djelu, odnosno jednoj najvećoj mogućoj osobini žive individue – ljudskosti i dobroti. Nije bilo dvojbe: Tomislav Cvitanušić zasluženo je dobio priznanje ”Muškarca godine 2016”. «, naglasio je Hadžić.

Pitali smo i Tomislava za komentar nakon proglašenja i dodjele priznanja.

«Hvala vam, jer znam koliko odgovorno radite svoj posao i znam koliko kvalitetno radite svoj posao. Vi ste postavili visoke standarde u onome čime se bavite. Drago mi je da imamo takve ljude u svojoj blizini poput vas, ali sam siguran da ima boljih od mene i jačih i bržih i humanijih. Hvala puno!», kazao je Tomislav Cvitanušić.

Modni brend godine je Alma Ras – Manners, menadžer godine je Fahrudin Salihović, humanista godine je Fahrudin Bravo Caki, sportista godine je Amel Tuka, muzički izvođač godine je Hari Varešanović, glumac godine je Adanan Hasković, modni dizajner(ica) godine je Selma Bijedić, model godine je Tarik Kaljanac, genije godine je Haris Aščalić, a nagradu za životno djelo je dobio Sabahudin Kurt.

snl103

snl87

snl81

snl80

snl76

snl74

snl71

snl67

snl65

snl63

snl62

snl61

 

SNL-SNL